بررسی علل و علائم لنف نود
غدد لنفاوی متورم معمولا در نتیجه عفونت ناشی از باکتری یا ویروس رخ می دهد. به ندرت در اثر سرطان ایجاد می شود. غدد لنفاوی در توانایی بدن در مقابله با عفونت ها نقش اساسی دارند. آنها به عنوان فیلتر در به دام انداختن ویروس ها، باکتری ها و سایر مهاجم ها بیماری می کنند تا نتوانند سایر قسمت های بدن را آلوده کنند. مناطق مشترکی که ممکن است متوجه گره های لنفاوی متورم شوید شامل گردن، زیر چانه، زیر بغل و کشاله ران است. در بعضی موارد گذر زمان و کمپرس گرم ممکن است تنها چیزی باشد که برای درمان گره های لنفاوی متورم نیاز دارید. اگر عفونت باعث تورم غدد لنفاوی شود درمان به علت آن بستگی دارد.
علائم لنف نود
هنگامی که گره های لنفاوی متورم می شود ممکن است متوجه شوید:
- حساسیت و درد در غدد لنفاوی
- تورم که ممکن است اندازه نخود یا لوبیا یا حتی در غدد لنفاوی بزرگتر باشد. غدد لنفاوی حدود 1/2 اینچ یا بزرگتر طبیعی نیستند.
- بسته به علت تورم غدد لنفاوی علائم و نشانه های دیگری شامل موارد زیر است:
- آبریزش بینی، گلودرد، تب و سایر نشانه های عفونت تنفسی فوقانی
- تورم عمومی غدد لنفاوی در بدن. هنگامی که این اتفاق می افتد ممکن است نشان دهنده عفونت مانند HIV یا مونونوکلئوز یا اختلال در سیستم ایمنی بدن مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید باشد.
- گره های سخت، ثابت، به سرعت در حال رشد که نشان دهنده سرطان یا لنفوم احتمالی است
- تب
- عرق شبانه
در صورت مواجهه با علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:
- بدون هیچ دلیل واضحی بزرگ شده اند
- به مدت دو تا چهار هفته بزرگ شوند
- با وارد کردن فشار حرکت نکنند
- همراه با تب مداوم، تعریق شبانه یا کاهش وزن غیر قابل توضیح است
- در صورت مشکل در بلع یا نفس کشیدن
علت به وجود امدن لنف نود
درون غدد لنفاوی ترکیبی از انواع مختلف سلولهای سیستم ایمنی بدن وجود دارد. این سلول های تخصصی با عبور از بدن مایع لنفاوی را فیلتر و با از بین بردن مهاجمان از بدن محافظت می کنند. شایع ترین علت تورم غدد لنفاوی یک عفونت به ویژه یک ویروس مانند سرماخوردگی است. سایر دلایل احتمالی غدد لنفاوی متورم شامل موارد زیر است:
سرخک، عفونت گوش، دندان آلوده (آبسه)، مونونوکلئوز، عفونت های پوستی یا زخم مانند سلولیت، ویروس نقص ایمنی انسان (ویروس HIV)، عفونت های غیر معمول، سل، برخی عفونت های مقاربتی مانند سفلیس، توکسوپلاسموز،اختلالات سیستم ایمنی، لوپوس( یک بیماری التهابی مزمن است که مفاصل، پوست، کلیه ها، سلول های خونی، قلب و ریه ها را هدف قرار می دهد) ورم مفاصل، روماتوئید(یک بیماری التهابی مزمن که بافتی را که مفاصل را درگیر می کند هدف قرار می دهد)، لنفوم (سرطانی که در سیستم لنفاوی سرچشمه می گیرد)، لوسمی(سرطان بافت خون ساز بدن، از جمله مغز استخوان و سیستم لنفاوی) سایر سرطانهایی که به غدد لنفاوی گسترش یافته اند. سایر علل احتمالی اما نادر شامل برخی از داروهای خاص مانند داروی ضد تشنج فنیتوئین (دیلانتین) و داروهای پیشگیرانه برای مالاریا است.